הצעת מחירצרו קשרפייסבוק

BRC - תקן בינלאומי לבטיחות מזון

Global Standard for Food Safety


תקן זה הינו תקן בינלאומי לבטיחות מזון. הכולל סעיפים בתחום בטיחות המזון כגון בקרת גופים זרים וניהול אלרגנים, הושם משקל רב יותר לבדיקות GMP בשטח, הנחיות לקביעת אזורי רמות סיכון בייצור והפרדת אזורים, התייחסות מעמיקה לאתגר העקיבות ועוד. מסלול חדש למצטרפים- Enrolment Scheme.


אודות התקן


התקן נכתב על מנת למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה UK Food Safety Act 1990 הקמעונאים, כמו שאר המגזרים המעורבים באספקת מזון, חייבים לנקוט בכל אמצעי הזהירות ההגיוניים ולהבטיח כי ימנעו כשלים בשלבי הפיתוח, היצור, ההפצה, הפרסום והמכירות של מוצרי מזון. איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה ה- BRC British Retail Consortium פרסם מפרט דרישות לארגונים המייצרים מוצרים עבור רשתות השיווק באנגליה המסומנים בתווית הרשת. עם השנים אימצו את התקן גם רשתות שיווק מחוץ לאירופה וחלק מתעשיית המזון בעולם.


התקן מונה 9 פרקים:

  • FOOD QUALITY- BRC - IQC

  • מחויבות ההנהלה-מחויבות הנהלה בכירה השתפרות מתמדת, מבנה ארגוני, אחריות וסמכות ניהולית.
  • תוכנית בטיחות מזון-HACCP.
  • מערכת ניהול האיכות ובטיחות המזון.
  • תשתיות האתר וסביבתו
  • בקרת המוצר
  • בקרת התהליך
  • עובדים
  • מתחמי יצור בסיכון גבוה (HR) , מתחמי יצור מוגנים (HC) ומתחמי יצור מוגנים באווירת החדר (AHC)
  • פרק רשות –מסחר במזון שרק מאוחסן בארגון (ללא שינוי במוצר)

דרישות התקן

הסמכת כלל המפעל . מערכת ניהול בטיחות מזון (מחקרי HACCP, עמידה בדרישות חוק וכו') עמידה בדרישות החוק לייצוא.


למי מיועד התקן

התקן מיועד למפעלים / בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.


 להצעת מחיר לחצו כאן


תקנים נוספים בתחום: