תקן זה הינו תקן בינלאומי לבטיחות מזון. הכולל סעיפים בתחום בטיחות המזון כגון בקרת גופים זרים וניהול אלרגנים, הושם משקל רב יותר לבדיקות GMP בשטח, הנחיות לקביעת אזורי רמות סיכון בייצור והפרדת אזורים, התייחסות מעמיקה לאתגר העקיבות ועוד. מסלול חדש למצטרפים- Enrolment Scheme.
התקן נכתב על מנת למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה UK Food Safety Act 1990 הקמעונאים, כמו שאר המגזרים המעורבים באספקת מזון, חייבים לנקוט בכל אמצעי הזהירות ההגיוניים ולהבטיח כי ימנעו כשלים בשלבי הפיתוח, היצור, ההפצה, הפרסום והמכירות של מוצרי מזון. איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה ה- BRC British Retail Consortium פרסם מפרט דרישות לארגונים המייצרים מוצרים עבור רשתות השיווק באנגליה המסומנים בתווית הרשת. עם השנים אימצו את התקן גם רשתות שיווק מחוץ לאירופה וחלק מתעשיית המזון בעולם.
הסמכת כלל המפעל . מערכת ניהול בטיחות מזון (מחקרי HACCP, עמידה בדרישות חוק וכו') עמידה בדרישות החוק לייצוא.
התקן מיועד למפעלים / בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.