דף הבית » BRC/IoP – תקן גלובאלי לאיכות ובטיחות אריזות
BRC/IoP - תקן לאריזות מזון
תקן BRC/IoP - Packaging standard
תקן זה מפרט דרישות שנכתבו ע"י איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה BRC – British Retail Consortium ובשיתוף עם המכון לאריזת מוצרים באנגליה ששמו – IoP -The Institute of Packaging.
אודות התקן
קימות שתי קטגוריות לאישור עמידה בדרישות התקן: קטגוריה B – ליצרנים המייצרים אריזות ראשוניות למזון, כאשר חומר האריזה הינו במגע ישיר עם המזון/ המשקה.
קטגוריה A – שאר סוגי האריזות (כולל אריזות ראשוניות למוצרים שאינם מזון או משקה).
בתקן 6 פרקים, כל פרק כולל דרישות ספציפיות וכן דרישות מחמירות לארגונים המייצרים אריזות בקטגוריה B.
פירוט נושאי הפרקים:
- הארגון
- ניתוח סכנות ומערכת ניהול הסיכונים
- ניהול התפעול
- התנאים במפעל
- בקרת זיהומים
- העובדים (הדרישות מכל העובדים בשלבים השונים- קליטת ח"ג, עיבוד, אריזה ואחסון)
דרישות התקן
דרישות התקן
למי מיועד התקן
התקן מיועד ליצרני אריזות מזון ותחומים נוספים וחל על אריזות ראשוניות, שניוניות ושלישוניות.
