FSSC - תקן לניהול מערכת בטיחות מזון
לתקן מספר דרישות:
התקן מחייב עמידה בדרישות תקן ISO 22000 לניהול מערכת בטיחות מזון. בתוספת דרישות ISO/TS 22002-1ׁ (יצרני מזון ) או ISO/TS 22002-4 (יצרני אריזות). התקן מרחיב את סעיף 7.2, דרישות קדם (PRP) של ISO 22000. בנוסף מרחיב בנושא הונאה במזון, ניהול אלרגנים, הגנת מזון, ניטור פתוגנים ותווי.
התקן הינו תקן מוכר ע"י GFSI, עדכון גרסה לתקן 6 נכנס לתוקף באפריל 2024.
מחקרי HACCP עדכניים, עמידה בכל דרישות החוקים והתקנות הישימות הקשורות לבטיחות מזון במסגרת מערכת ניהול בטיחות המזון בארגון. עמידה בדרישות PRP.
התקן מחייב ביצוע מבדק פתע אחד למחזור התעדה.
יצרני מזון, יצרני מוצרים ביו-כימיקלים (תוספי מזון, תוספי תזונה וכדומה), יצרני מזון לבעלי חיים וליצרני אריזות למזון.